MY BEAUTYBLOG 8

Vroeger werd botox vooral gebruikt voor geneeskundige redenen, zoals zenuw- en spiertrekkingen, maar het kan ook worden ingezet voor de behandeling van migraine, overmatig zweten en zelfs tandenknarsen of acne.

15 jaar geleden werd ontdekt dat het ook een esthetisch effect kan hebben. Voor de non-botox kenners leg ik even uit welk effect: Botox wordt ingespoten in een spier en onderbreekt tijdelijk de verbinding tussen de spier en de zenuw. Hierdoor kunnen ze niet meer met elkaar communiceren en ontspannen de spieren. Het wordt daarom gebruikt om ouderdomsverschijnselen (rimpels, kraaienpootjes, …) te bestrijden.

Maar niet alle rimpels kunnen worden behandeld met botulinetoxine. Het is enkel geschikt voor rimpels die ontstaan zijn door onvrijwillige samentrekkingen van de spieren vb.fronsen. In dit geval gaat het over uitdrukkings- of expressierimpels als je gezicht ontspannen is.

Rimpels door huidverslapping hebben weinig te maken met je spieren, waardoor botox er geen impact op heeft. Botox vult namelijk geen rimpels, maar ontspant de onderliggende spier. Wil je ze opgevuld hebben, dan worden andere technieken gebruikt. Vb. fillers, deze worden dichter bij het huidoppervlak geplaatst en bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur.

Rimpels en huidverzorging bij je leeftijd | Beauty Rubriek

Botox past men toe via inspuitingen, het gevoel van de behandeling lijkt een beetje op speldenprikjes. De ervaring hangt uiteraard af van je huid en je eigen pijngrens en of je vooraf een verdovende crème hebt gebruikt. In dat geval voel je er amper iets van. Nadat de botox is ingespoten, moet je nog even wachten vooraleer je het effect ziet. Na een dag kun je al verschil zien, maar het eindresultaat bekom je pas na zo’n anderhalve week tot twee weken.

10 x fabels over botox | Skin + Surgery | De botox specialist

Het effect van botox is niet permanent: na ongeveer 3 à 6 maanden begint het product (op natuurlijke wijze) op te lossen, waardoor de spieren hun overmatige spanning verliezen en de natuurlijke mimiek zich herstelt. Hierna is een nieuwe behandeling nodig, wil je hetzelfde effect bekomen. Hoe meer botoxbehandelingen je laat doen, hoe langer het resultaat op termijn zichtbaar zal blijven.

Hoe denk jij over botox? Toch maar inspuiten...... of het bij je natuurlijke verouderde schoonheid houden? Dit kan alleen JIJ beslissen. Mocht je het toch overwegen, zorg voor voldoende research naar het soort botox. En laat je vooral bij een professionele dokter behandelen.

Veels liefs

Charlotte

MY BEAUTYBLOG 8

OUR INSTAGRAM

@ccosmetic1

BLOG

GET INSPIRED BY C-COSMETIC

MY BEAUTYBLOG 9

FOLLOW THE SUN

 De eerste zonnestralen komen tevoorschijn en dan trekken we er massaal op uit! Vorige week placeerde ik mij al eerste op terras met een rosétje daarbij. En niet te vergeten mijn zonnecrème, factor 50 weliswaar. De zon doet veel goeds met ons. Het geeft een boost aan je humeur en je lichaam maakt er vitamine D door aan. Maar zonnen kan ook schadelijk zijn voor je huid wanneer je je niet insmeert met zonnecrème.

LEES VERDER

MY BEAUTYBLOG 8

BOTOX

YAY OR NAY?

Waarschijnlijk heb jij de discussie ook al gemaakt met je vriendinnen? Er zijn zoals bij alle gevoelige onderwerpen, voorstanders maar ook tegenstanders. Vandaag wil ik het in mijn blog hebben over BOTOX ofwel Botulinetoxine.

LEES VERDER

MY BEAUTYBLOG 7

De IN-OUD parfum is nieuw in ons assortiment.  En ik ga je zeggen, het ruikt echt super lekker.

Lees je even mee?

LEES VERDER
Terug naar boven